PortadaGruposCharlasMásPanorama actual
Buscar en el sitio
Este sitio utiliza cookies para ofrecer nuestros servicios, mejorar el rendimiento, análisis y (si no estás registrado) publicidad. Al usar LibraryThing reconoces que has leído y comprendido nuestros términos de servicio y política de privacidad. El uso del sitio y de los servicios está sujeto a estas políticas y términos.

Resultados de Google Books

Pulse en una miniatura para ir a Google Books.

El camp de l'ombra por Miquel Pairolí
Cargando...

El camp de l'ombra (edición 1995)

por Miquel Pairolí (Autor)

MiembrosReseñasPopularidadValoración promediaConversaciones
215,266,250 (3.5)Ninguno
Miembro:carlets
Título:El camp de l'ombra
Autores:Miquel Pairolí (Autor)
Información:Edicions La Campana (1995), Edition: 1a. ed, 216 pages
Colecciones:Tu biblioteca
Valoración:***1/2
Etiquetas:novel·la, biblioteca

Información de la obra

El Camp de l'Ombra por Miquel Pairolí

Añadido recientemente porcarlets, Llibressants
Ninguno
Cargando...

Inscríbete en LibraryThing para averiguar si este libro te gustará.

Actualmente no hay Conversaciones sobre este libro.

[Rosa Font]
El camp de l’ombra (1995), la primera novel-la de Miquel Pairolí, gira al voltant de dos grans temes: el món rural i els canvis que ex-perimenta, i el pas del temps i la mort, sim-bolitzats pel mas Isern i els dos germans que l’habiten: en Salvi i en Joan. Dos temes que s’entrellacen i que desemboquen en el gran objectiu del llibre: presentar l’última baula d’una família (Joan Isern) que s’ha anat extin-gint a poc a poc, i de la qual tan sols queden els records dels últims supervivents.
En la novel·la, hi ha dos personatges que representen el passat i el futur de la ruralia: Joan Isern, home de poques paraules però de pensaments sòlids, i Alícia, neboda de Salvi i de Joan, una noia pintora formada a Barcelo-na, que, convertida en hereva del mas, acaba venent-se’l. I és a través d’aquestes dues veus intercalades que percebem l’esfondrament d’una família i de tot un univers: la veu del narrador en tercera persona que filtra el punt de vista d’Alícia, i el dietari de Joan, del qual es consignen uns dies esparsos que abracen un període que va des del 28 d’abril de 1939 fins al 30 d’octubre de 1990.
A través de les paraules que Joan escriu al seu dietari, coneixem la seva amarga experi-ència durant la Guerra Civil, els estudis que havia iniciat a la Universitat de Barcelona i els llibres que li plauen, des de Sèneca fins a Plu-tarc. De Joan, en sabem els pensaments sobre les guerres («Al camp de batalla no hi ha he-roisme, hi ha lleialtat i por, molta por»), la cre-ença que la seva vida ha estat impulsada per la fatalitat («Però tot se’n va anar avall, ensor-rats els fonaments per la ira, per la mala vo-luntat, per la fatalitat»), els amors del passat, les reflexions sobre la pervivència de l’escrip-tura i sobre la desaparició de les classes so cials. Reflexions que, de ben segur, compar-tirien personatges com don Toni, de Bearn, i el Príncep Salina d’El Guepard, els protago-nistes de dues obres que Pairolí venerava, i amb els quals Joan manté unes afinitats: «Tot tendeix a una vulgarització, a una popularit-zació, a eliminar les fronteres entre les classes socials o si més no entre els comportaments i les aspiracions de les classes socials». Però a diferència de les novel·les de Villalonga i de Lampedusa, i tot i la inevitable melangia que es deriva dels canvis soferts al món rural, Pairolí mostra —sense contraposar-los— un món en decadència aferrat als lligams de la sang, i un món nou, ple d’«interessos molt més tangibles, comuns, vulgars potser però definitius». Un món nou i un futur inevitable, representats per Alícia, que exemplifica, a més, la figura de l’artista modern: pragmàtic i alhora sensible, bohemi i bon negociador.
Joan i Alícia: dues maneres de contem-plar la realitat i dues formes de vida. L’una, la de Joan, estoica i carregada d’escepticis-me, i l’altra, la d’Alícia, hedonista i vital. ( )
  carlets | Mar 28, 2024 |
sin reseñas | añadir una reseña
Debes iniciar sesión para editar los datos de Conocimiento Común.
Para más ayuda, consulta la página de ayuda de Conocimiento Común.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Fecha de publicación original
Personas/Personajes
Lugares importantes
Acontecimientos importantes
Películas relacionadas
Epígrafe
Dedicatoria
Primeras palabras
Citas
Últimas palabras
Aviso de desambiguación
Editores de la editorial
Blurbistas
Idioma original
DDC/MDS Canónico
LCC canónico

Referencias a esta obra en fuentes externas.

Wikipedia en inglés

Ninguno

No se han encontrado descripciones de biblioteca.

Descripción del libro
Resumen Haiku

Debates activos

Ninguno

Cubiertas populares

Enlaces rápidos

Géneros

Clasificación de la Biblioteca del Congreso

Valoración

Promedio: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4
4.5
5

¿Eres tú?

Conviértete en un Autor de LibraryThing.

 

Acerca de | Contactar | LibraryThing.com | Privacidad/Condiciones | Ayuda/Preguntas frecuentes | Blog | Tienda | APIs | TinyCat | Bibliotecas heredadas | Primeros reseñadores | Conocimiento común | 205,325,399 libros! | Barra superior: Siempre visible