Ja l'he afegit! I ara?

CharlasBiblioconsultori

Únete a LibraryThing para publicar.

Ja l'he afegit! I ara?

Este tema está marcado actualmente como "inactivo"—el último mensaje es de hace más de 90 días. Puedes reactivarlo escribiendo una respuesta.

1gamoia
Oct 13, 2009, 6:02 pm

Enhorabona! El primer és el que costa :D

Ara tens una fitxa del teu llibre que pots arreglar i personalitzar al teu gust.

Si vas per feina, mentre encara et trobes a la pestanya Afegeix llibres i ja el tens a la columna de la dreta, Afegits fa poc, pots clicar a l'enllaç mostra l'edició ràpida.

Pots posar les teves Etiquetes o sigui, qualsevol paraula que t'ajudi a trobar aquest llibre quan t'interessi, des de la matèria de què tracta, fins al prestatge on el deses. Les separes amb una coma i quan en tinguis prou prems Salva etiquetes.

De tota manera, pensa que les etiquetes s'indexen i això vol dir que poden ser útils per localitzar els llibres d'alguna matèria, col·lecció o sobre un territori. Per exemple, http://cat.librarything.com/tag/novel%C2%B7la

Continuem amb l'edició ràpida. Tens la possibilitat de valorar el llibre si ja l'has llegit, d'afegir-hi una ressenya i d'incloure'l en una o més de les teves Col·leccions

2gamoia
Oct 14, 2009, 6:29 pm

Si tens una mica de temps i t'agrada que el catàleg faci goig, t'aconsello que vagis a edita el llibre. Aquí trobaràs tots els camps que pots emplenar. Jo sempre comprovo aquests i hi canvio el que em convé:

  • Títol - que correspongui exactament amb el meu exemplar

  • Autor - que estigui ben escrit, sense cap punt ni coma addicional, que sigui correcte.

  • Etiquetes - les hi afegeixo

  • Altres autors - si se n'hi han incorporat, comprovo que siguin correctes i també afegeixo els que falten, els traductors, il·lustradors i dissenyadors de cobertes (són tan importants aquestes que penso que s'ho mereixen ;-) )

  • Publicació - comprovo que l'any correspongui amb el meu exemplar.

  • Data de publicació - la comprovo. Aquesta data s'indexa i serveix per les estadístiques.

  • ISBN - el comprovo i l'afegeixo si cal. És el número que identifica una edició de l'obra i és molt important per ajudar a casar fitxes diverses de diferents catàlegs.

  • Llengua principal - és la llengua de l'exemplar que tinc a la mà. Si es tracta d'una traducció al català, cal clicar a mostra totes les llengües per poder-lo escollir. És una dada molt important perquè quan entrem a la versió en català de LT ens apareguin els títols en català.

  • Llengua original - es repeteix la llengua o bé s'hi posa la llengua de l'obra original. És una dada important per estadístiques i per jerarquitzar les llengües segons la interfície on s'està consultant.

  • Resum - aquest camp agafa automàticament les dades títol, autor i any. Si he canviat alguna d'aquestes dades, sempre l'esborro perquè no creï conflictes posteriors.

3gamoia
Oct 18, 2009, 2:05 pm

Ja has acabat l'edició del teu exemplar i has clicat a Desa.

Ara t'agradaria que a la teva fitxa es veiés la imatge de la coberta. És una bona manera d'identificar ràpidament el llibre i, generalment, és un plaer per la vista.

Per afegir la coberta has d'escollir l'opció de la columna esquerra que diu Canvia la coberta.

Veuràs una pantalla diferent on hi haurà una bateria de cobertes diverses:

  1. si algun membre ha afegit cobertes escanejades directament per ell(a), les trobaràs a l'apartat Cobertes carregades pels membres. Aquí és on probablement trobaràs les de llibres catalans que ja estiguin entrats a LT.

  2. si és un llibre que Amazon té a la seva base de dades, veuràs les cobertes de les diferents edicions de què disposa a l'apartat Cobertes d'Amazon.

  3. a sota de tot hi trobaràs l'assortiment de cobertes que LT ofereix per fer-les servir per defecte, a l'apartat Cobertes en blanc.


Pots escollir entre totes aquestes, la que correspongui al teu exemplar o la que t'agradi més clicant-hi a sobre. Veuràs que es col·locarà en el camp de la imatge de la teva fitxa.